Pacientii din Spitalul Carei vor beneficia de investigatii performante; patru aparate moderne au fost achizitionate

0
47

Spitalul Municipal Carei a fost dotat cu noi echipamente performante. Este vorba de patru aparate in valoare de peste doua milioane de lei: un aparat de ventilatie, o trusa laparoscopica, o statie de sterilizare si un aparat Roentgen digital cu fluoroscopie.

Aparatul Roentgen a costat 1,96 milioane de lei şi va funcţiona in Policlinica.

„Acest aparat Roentgen are doua detectoare. Este un aparat foarte performant, cum puţine exista in ţara in dotarea spitalelor municipale. Aparatul este in curs de autorizare la Comisia Naţionala de Control a Activitaţilor Nucleare”, a declarat managerul Spitalului Municipal Carei, Elisabeta Raţ, citat de Agerpres.

Trusa laparoscopica a costat 450.000 de lei si va putea fi utilizata in interventii complexe.

„Este un aparat foarte performant, care are foarte multe accesorii şi va permite un areal foarte mare de intervenţii chirurgicale laparoscopice invazive. Gama de operaţii este de la cele simple, de turina sa zicem aşa, pana la cele mai complexe, care implica rezecţii diverse ale aparatului digestiv, diverse biopsii. Acum avem o rezoluţie foarte buna la monitorul aparatului şi putem vedea cele mai mici detalii in timpul operaţiilor şi putem face biopsii la nivelul diverselor organe abdominale. Se pot face multe lucruri şi are şi un sistem de fotografiere şi inregistrare a operaţiilor”, a precizat şeful secţiei Chirurgie, dr. Ciprian Dragoş.

in viitor, Spitalul Municipal Carei va mai fi dotat cu un laringoscop pentru intubaţii dificile şi cu un defibrilator performant necesar Compartimentului Cardiologie.

Articolul precedentToti candidatii care vor lua peste 60% din punctajul maxim la rezidentiat vor avea locuri, promite MS
Articolul următorFemeile cu un nivel scazut de activitate fizica au un risc mai mare de deces asociat bolilor cardiovasculare, arata un nou studiu