Guvernul discuta maine posibilitatea ca rezidentiatul sa se desfasoaresi in spitale judetene sau private

0
58

Guvernul va evalua maine o posibila ordonanta de urgenta pentru desfasurarea rezidentiatului si in spitalele militare, judetene sau private.

”Pana in momentul de faţa, asistam la monopoluri legate de rezidenţiat in doar cateva centre universitare. Prin ordonanţa pe care intenţionam sa o dam maine, practic, permitem şi Spitalului Militar, spitalelor militare din ţara, spitalelor judeţene, spitalelor private sa poata sa desfaşoare programe de rezidenţiat, astfel incat tineri care sunt finanţaţi prin locurile obţinute la rezidenţiat sa poata sa faca practica in spitale, sa poata sa işi puna la dispoziţia sistemului medical romanesc cunoştinţele şi munca pe care pot sa o depuna”, a declarat Turcan la finalul şedinţei Biroului Executiv al PNL.

in aceasta sesiune au depus dosarele pentru participare la concursul de rezidentiat un numar de 8 876 candidati (6283 pentru medicina, 1740 pentru medicina dentara, 853 pentru farmacie).

Acestia au concurat pe un numar de 4.710 locuri si posturi pe cele 3 domenii de pregatire (3960 locuri si posturi la domeniul medicina, 398 medicina dentara si 256 farmacie si 96 locuri pentru ministerele cu retea sanitara proprie – MApN, Ministerul Justitiei si MAI).

Ministerul Sanatatii a dat asigurari ca toti cei care obtin peste 60% din punctajul maxim vor beneficia de un loc. 

in perioada 17-19 decembrie 2019 se va face alegerea posturilor/locurilor de candidati in functie de punctajul obtinut.

intre 6-14 ianuarie 2020, viitorii rezidenti vor semna contractele individuale de munca cu unitatile sanitare, iar intre 14-16 ianuarie se va face repartitia pe clinici de pregatire.

incadrarea in unitatile medicale ca rezidenti este prevazuta in 1 februarie 2020.

Articolul precedentToti candidatii care vor lua peste 60% din punctajul maxim la rezidentiat vor avea locuri, promite MS
Articolul următorFemeile cu un nivel scazut de activitate fizica au un risc mai mare de deces asociat bolilor cardiovasculare, arata un nou studiu