A 74-a prelevare de organe a anului in Romania, realizata la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţa Targu-Mureş

0
56

A 74-a prelevare de organe la nivel national a avut loc noaptea trecuta la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţa Targu-Mureş, acolo unde familia unui pacient aflat in moarte cerebrala a carui viata s-a stins a decis sa ajute alti trei oameni aflati in suferinta. Aceasta a fost cea de-a patra prelevare din 2019 realizata la unitatea medicala din Targu Mures.

„Profesionalismul şi dedicarea echipei de coordonare a spitalului din Tg Mureş, formata din Dr. Mihai Morariu, kdp, as. Andrei Burghelea şi as. Dorin Boca, coordonatori de transplant, a medicilor şi asistentelor din secţia de ATI, precum şi a implicarii conducerii acestei unitaţi sanitare au facut posibil ca azi sa spunem din nou DA pentru VIAŢĂ!

Efortul lor ca din suferinţa sa poata fi daruita viaţa a fost preluat de echipa de prelevare a Institutul Clinic Fundeni, condusa de dr. Vasile Lungu, şi de echipa de prelevare a Institutul Clinic de Urologie si Transplant Renal (ICUTR) Cluj, condusa de Dr. Dan Pop, profesionişti desavarşiţi care nu contabilizeaza niciodata nopţile albe. (…) Alte echipe de medici şi asistente de la IC Fundeni şi ICUTR, pregatite in ani de munca susţinuta, au reuşit sa redea speranta la viata a 3 pacienti aflati pe listele de asteptare si bucuria de a fi alaturi de familiile lor de Sarbatori”, a anuntat Agentia Nationala de Transplant.

Articolul precedentToti candidatii care vor lua peste 60% din punctajul maxim la rezidentiat vor avea locuri, promite MS
Articolul următorFemeile cu un nivel scazut de activitate fizica au un risc mai mare de deces asociat bolilor cardiovasculare, arata un nou studiu