Eurostat: Rata vaccinarii antigripale in Romania, mult sub media UE

0
62

Romanii, pe a sasea pozitie de la coada in privinta vaccinarii impotriva gripei in randul persoanelor de 65 de ani si peste. O arata cele mai recente date publicate de Oficiul European de Statistica (Eurostat).

”in randul statelor membre UE exista o serie de politici diferite privind oferirea vaccinurilor gripale publicului general – adesea acestea sunt oferite persoanelor din grupele la risc. La nivelul UE, in 2017, mai mult de doua cincimi dintre cei in varsta de 65 de ani si peste au fost vaccinati impotriva gripei”, transmite Eurostat.

Media la nivelul UE a fost de 44,3%.

in 2017, in randul celor 21 de state membre ale UE pentru care sunt disponibile datele, cea mai ridicata rata de vaccinare impotriva gripei in randul persoanelor de 65 de ani şi peste s-a inregistrat in Marea Britanie (72,6%), Olanda (64%), Portugalia (60,8%) şi Irlanda (57,6%). 

La polul opus, in Estonia aceasta a fost de 4,8%, in Letonia de 6,9%, in Slovenia de 11,8%, in Slovacia de 13%, in Lituania de 13,4% şi in Romania de 16%.
in Romania, in anul 2017 s-au inregistrat 21 de decese provocate de gripa, dintre care 17 s-au inregistrat la persoanele in varsta de 65 de ani si peste.

Anul acesta, peste 1,1 milioane de persoane din grupele la risc au fost vaccinate antigripal pana la 1 decembrie.

Articolul precedentToti candidatii care vor lua peste 60% din punctajul maxim la rezidentiat vor avea locuri, promite MS
Articolul următorFemeile cu un nivel scazut de activitate fizica au un risc mai mare de deces asociat bolilor cardiovasculare, arata un nou studiu