(P) Societatea de Neuropatie Diabetica, 5 ani de activitate

0
56

Societatea de Neuropatie Diabetica – NeuroDiab a implinit in 2017 cinci ani de activitate, moment marcat in cadrul Ceremoniei „Implicare, Ştiinta, Evolutie, Continuitate”. Desi este o societate tanara, Neurodiab a reusit ca in scurt timp, prin toate activitatile de formare a medicilor si de educare a persoanelor cu diabet zaharat si complicatii ale acestei afectiuni, sa se bucure atat de recunoastere atat la nivel national cat si international, fapt demonstrat si de sustinerea continua a unor lideri de opinie din domeniul neuropatiei diabetice din tara si din strainatate.

„Vreau sa spun ca sunt foarte placut surprinsa de toate eforturile care se fac in Romania. (…) Toate eforturile pe care Societatea de Neuropatie le-a facut in ultimii cinci ani sunt impresionante. Cred ca acum urmeaza sa incepem sa ne uitam cum aceste eforturi vor fi traduse in salvari de picioare diabetice, de afectiuni preventive initiate la momentul oportun si sunt convinsa ca aceste studii, probabil, se vor face in mod curent”, a declarat prof. univ. dr. Rodica Pop-Busui, Universitatea din Michigan, SUA.

„E foarte important ca tot ce am inceput noi sa fie continuat si chiar dus la un nivel superior si sunt convins ca se intampla asta. Am avut foarte placuta ocazie sa il ascult pe colegul nostru mai tanar de la Timisoara, cu o lucrare in domeniul neuropatiei, care sincer m-a umplut de speranta. Cu alte cuvinte, viitorul cercetarii neuropatiei este pe maini bune si daca asta inseamna si un stimul pentru ceilalti colegi de generatie atunci cred ca putem sa ne retragem linistiti”, a subliniat conf. univ. dr. Ioan Andrei Veresiu, presedinte al Societatii de Neuropatie Diabetica – NeuroDiab in perioada 2013-2017.

Un material video realizat cu sprijinul Woewag Pharma.

Articolul precedentSpecialist: „Parametrul care ne conduce la starea de sanatate este adaptarea greutatii corporale la nutritie”
Articolul următorUna din doua persoane care traiesc cu HIV in Europa este diagnosticata cu intarziere