(P) Noutatile in domeniul neuropatiei diabetice, dezbatute la Congresul National de Neuropatie Diabetica si Picior Diabetic, editia a V-a

0
22

Noutatile in domeniul neuropatiei diabetice si al piciorului diabetic au fost aduse in atentia publicului profesionist si dezbatute de experti romani si internationali in cadrul celei de-a V-a editii a Congresului National de Neuropatie Diabetica si Picior Diabetic – Neurodiab, desfasurate la Bucuresti in perioada 19-21 octombrie 2017.

Noile perspective in diagnosticarea neuropatiei diabetice au fost un alt punct important pe agenda Congresului National de Neuropatie Diabetica si Picior Diabetic.

Evenimentul a adus in discutie si rezultatele unei cercetari legate de eventualele asocieri dintre prezenta si severitatea neuropatie diabetice si episoadele de caderi, dar si rolul activitatii fizice in managementul si tratamentul neuropatiei diabetice.

Ad in title

Preventia si educatia pacientilor cu neuropatie si picior diabetic, ingrijirea corecta a picioarelor si necesitatea podiatrilor au fost alte capitole aduse in prim-plan in cadrul evenimentului, ca elemente esentiale care ar conduce la scaderea numarului de amputatii.

Printre mesajele lansate in cadrul congresului a fost si acela de sustinere a noii generatii, tinerii medici reprezentand practic viitorul in dezvoltarea domeniului neuropatiei diabetice in tara noastra.

Organizator stiintific: Societatea de Neuropatie Diabetica

Management eveniment: Sanatatea Press Group

Un material video realizat cu sprijinul Woerwag Pharma

Articolul precedentSpecialist: „Parametrul care ne conduce la starea de sanatate este adaptarea greutatii corporale la nutritie”
Articolul următorUna din doua persoane care traiesc cu HIV in Europa este diagnosticata cu intarziere