(P) Problematica piciorului diabetic si noile tehnici de diagnostic, printre temele abordate in cadrul Simpozionului „Piciorul diabetic – o continua provocare”, 27 octombrie 2017, Cluj-Napoca

0
216

Problematica piciorului diabetic a fost dezbatuta in Simpozionul „Piciorul diabetic – o continua provocare”, organizat pe 27 octombrie 2017 de Asociatia de Podiatrie in parteneriat cu Societatea Romana de Angiologie si Chirurgie Vasculara in cadrul Conferintei Nationale de Angiologie si Chirurgie Vasculara cu participare internationala. Simpozionul a adus impreuna specialisti din tara si din strainatate, care s-au focusat pe implicatiile la nivel arterial periferic ale piciorului diabetic.

Amputatia reprezinta complicatia piciorului diabetic cea mai invalidanta, avand un impact extrem de mare asupra calitatii vietii pacientilor. in acest context, educatia pacientilor si screening-ul piciorului diabetic au un rol esential in prevenirea amputatiilor.

Pe de alta parte, problematica piciorului diabetic se rasfrange nu doar asupra calitatii vietii persoanelor cu diabet, ci are si un impact economic insemnat.

in cadrul simpozionului s-a adus in discutie si existenta unor tehnici noi, cum ar fi termografia, care pot ajuta la identificarea nivelului de risc pe care il prezinta pacientul cu picior diabetic, dar si gradul de afectare.

De asemenea, in prim plan a fost adus, inca o data, rolul echipei multidisciplinare in ingrijirea persoanei cu diabet zaharat si picior diabetic. Accent s-a pus si pe limitele terapiilor endovasculare, raportate la ghidurile internationale in domeniu.

Organizator: Asociatia de Podiatrie

Material video sustinut de Woewag Pharma.

Articolul precedentSpecialist: „Parametrul care ne conduce la starea de sanatate este adaptarea greutatii corporale la nutritie”
Articolul următorUna din doua persoane care traiesc cu HIV in Europa este diagnosticata cu intarziere