Ministerul Sanatatii a semnat contractul de achizitionare a dozelor de vaccin antigripal necesare pentru campania de imunizare

0
144

Ministerul Sanatatii a semnat contractul pentru achizitionarea a 1 milion de doze de vaccin gripal necesare pentru continuarea campaniei de vaccinare antigripala gratuita, se arata intr-un comunicat de presa emis de institutie.

Potrivit documentului, cantitatile de doze repartizate fiecarei directii de sanatate publica au fost trimise furnizorului de vaccin antigripal, urmand ca, de saptamana viitoare, acesta sa inceapa livrarea in teritoriu.

Mai mult de atat, Ministerul Sanatatii a anuntat ca, in vederea evitarii pe viitor a situatiilor de intarziere in aprovizionarea cu vaccin antigripal, a incheiat un acord – cadru pentru achizitia vaccinului antigripal pentru o perioada de doi ani.

Anul acesta, institutia va achizitiona peste 1 milion de doze de vaccin gripal sezonier, dublu fata de anul trecut, astfel incat sa asigure vaccinarea unui numar cat mai mare de persoane aflate in grupele de risc, se mai arata in comunicatul de presa.

in campania de vaccinare gratuita a Ministerului Sanatatii vor fi vaccinate persoanele cu risc ridicat de imbolnavire, mai precis personalul medical, persoane cu varsta peste 65 de ani, una dintre categoriile cele mai expuse la viroze respiratorii, persoane cu boli cronice, in special boli respiratorii si cardiovasculare, boli metabolice, copii si batrani institutionalizati, personal medical, gravide, conform recomandarilor OMS si ECDC.

Conform ultimelor date furnizate de catre Institutul National de Sanatate Publica (INSP), pe teritoriul Romaniei nu s-au inregistrat cazuri confirmate de gripa, morbiditatea prin infectii respiratorii acute incadrandu-se in intervalul asteptat pentru aceasta perioada.

Ultima monitorizare INSP arata ca, la nivel national, numarul total de cazuri de infectii respiratorii acute (gripa clinic, IACRS si pneumonii) a fost de 79.895, cu 8,3% mai mica comparativ cu cel inregistrat in aceeasi saptamana a sezonului precedent (87.162) si cu 0,04% mai mare fata de cel inregistrat in saptamana precedenta (76.545), potrivit datelor din comunicatul de presa.

Articolul precedentSpecialist: „Parametrul care ne conduce la starea de sanatate este adaptarea greutatii corporale la nutritie”
Articolul următorUna din doua persoane care traiesc cu HIV in Europa este diagnosticata cu intarziere