Specialist: „Parametrul care ne conduce la starea de sanatate este adaptarea greutatii corporale la nutritie”

0
68

Conf. dr. Magda Morosanu, specialist in diabet si nutritie, sustine ca o nutritie sanatoasa este compusa atat dintr-o alimentatie sanatoasa, dar si din prezenta activitatii fizice.

„Daca ne referim la o nutritie sanatoasa atunci cred ca parametrul care ne conduce la starea de sanatate este adaptarea greutatii corporale la nutritie, de fapt relatia dintre greutatea corporala si nutritie. O nutritie sanatoasa este echilibrul dintre alimentatie si activitatea fizica”, a explicat conf. dr. Magda Morosanu.

in opinia sa, elementul cel mai important in indicarea starii de sanatate a unei persoane este greutatea.

„Dupa parerea mea greutatea corporala normala este parametrul cel mai important care face dovada unei stari de sanatate. si pentru a avea o greutate normala, in functie de inaltime, varsta, sex atunci este bine sa cunoastem regulile cele mai importante de alimentatie”, a spus conf. dr. Magda Morosanu, in cadrul conferintei Sanatate prin Alimentatie, care a avut loc in Bucuresti.

Ea a insistat asupra faptului ca este foarte important ca oamenii sa se asigure ca traiesc sanatos.

„Sunt fel de fel de diete, fel de fel de studii foarte laborioase si care aduc dovezi in multe directii despre nutritie, dar eu cred, din practica curenta, ca a avea masura in toate inseamna a avea grija de greutatea corporala si prin aceasta sa ne asiguram ca putem trai sanatos”, a afirmat conf. dr. Magda Morosanu.

Potrivit acesteia, o alimentatie sanatoasa inseamna sa consumam, zilnic, cel putin trei mese si doua gustari.

Articolul precedentSpecialist: „Excesul de alimente antioxidante creste mortalitatea si morbiditatea la multi bolnavi”
Articolul următorMinisterul Sanatatii a semnat contractul de achizitionare a dozelor de vaccin antigripal necesare pentru campania de imunizare