(P) Examinari gratuite la Cluj-Napoca pentru identificarea complicatiilor la persoanele cu diabet zaharat

0
275

Mai multi pacienti cu diabet zaharat din Cluj-Napoca au beneficiat, in perioada 1-3 februarie 2017, de consultatii gratuite oferite de specialisti ai Centrului Clinic de Diabet Zaharat din Cluj-Napoca, alaturi de Centrul Medical de Podiatrie, in cadrul unei campanii dedicate informarii si constientizarii in legatura cu pericolul amputatiilor in randul persoanelor diabetice.

Pacientii au putut beneficia de o serie detestari care au inclus analize cu aparate de ultima generatie, examene obiective ale piciorului, teste de sensibilitate si evaluare a calitatii vietii persoanelor cu diabet, testare a hemoglobinei glicate si a raspunsului galvanic al pielii.

Asociatia de Podiatrie, puternic implicata in campanii de constientizare a problemelor ce pot aparea la nivelul picioarelor persoanelor cu diabet, isi propune prin acest demers sa contribuie la imbunatatirea procesului de preventie a neuropatiei diabetice in randul pacientilor, la reducerea riscului de aparitie a piciorului diabetic si la scaderea numarului de amputatii. Totodata, asociatia se implica in educatia pacientilor si in informarea corecta a acestora.

Articolul precedentCDC: Tusea convulsiva provoaca copiilor probleme grave de respiratie. De aceea, vaccinarea gravidei este importanta
Articolul următorConf. univ. dr. Speranta Schmitzer: Blefaroplastia, recomandata in cazul unui exces cutanat cu localizare la nivelul pleoapelor