Oricine se poate imbolnavi de tuberculoza

0
269

Autoritatea de Sanatate Publica (ASP) Ialomita va desfasura, intre 3-28 martie, campania Oricine se poate imbolnavi de tuberculoza, pentru a marca data de 24 martie – Ziua Mondiala a Luptei Impotriva Tuberculozei, transmite corespondentul AGERPRES.

Directorul executiv al ASP Ialomita, Cornel Vuzet, a subliniat ca tuberculoza netratata duce la raspandirea bolii in randul familiei, prietenilor, populatiei. De aceea, manifestarile din acest an se adreseaza populatiei din zonele defavorizate, precum si tinerilor institutionalizati aflati in centre de plasament si in penitenciarul Slobozia, intr-o actiune conjugata pentru cunoasterea si constientizarea semnelor caracteristice bolii si a faptului ca, tratata corespunzator, tuberculoza se vindeca .

La inceputul actiunii, partenerii de campanie se vor intalni cu asistentii medicali comunitari, cu personalul medico-sanitar din scoli, iar acestia vor purta discutii si vor distribui pliante in unitatile de invatamant din localitatile unde isi desfasoara activitatea.

De asemenea, se vor desfasura actiuni de informare a salariatilor in cadrul centrelor de plasament nr. 3 si nr. 6 din Slobozia.

La Penitenciarul de Maxima Siguranta din Slobozia va fi organizata o masa rotunda, unde persoanele aflate in stare de detentie vor impartasi experienta de fosti bolnavi de tuberculoza, tinerilor institutionalizati din centrul de plasament nr. 3.

In judetul Ialomita, la sfarsitul anului 2007 erau in evidenta 335 de persoane bolnave de tuberculoza, dintre care 278 au fost inregistrate in acel an.

Sursa: Agerpres

[slideshow|5]
 
Articolul precedentDescoperirea unei proteine ar putea oferi noi tratamente impotriva obezitatii
Articolul următorScorul APGAR