Organizarea concursurilor pentru ocuparea a 2.700 de posturi din sistemul sanitar, aprobată de Guvern

0
826

Guvernul a aprobat, prin memorandum, organizarea concursurilor pentru circa 2.700 de posturi vacante sau temporar vacante din cadrul unităţilor subordonate Ministerului Sănătăţii. Cele mai multe dintre acestea, respectiv 861, urmează să fie debolcate la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin.

„Printr-un memorandum, Executivul a aprobat organizarea concursurilor pentru circa 2.700 de posturi vacante sau temporar vacante din cadrul unităţilor subordonate Ministerului Sănătăţii. Este vorba despre unităţi sanitare din întreaga ţară, spitale, unităţi sanitare fără paturi, servicii de ambulanţă, inclusiv Serviciul de Ambulanţă Bucureşti – Ilfov, şi Direcţii de sănătate publică. Măsura este necesară în vederea desfăşurării activităţii curente, a asigurării urgenţelor medicale, precum şi a celorlalte servicii medicale”, a declarat Mihai Constantin.

Potrivit acestuia, la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti se deblochează cele mai multe posturi, iar printre unităţile sanitare care vor beneficia de deblocarea posturilor se numără Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca – aproximativ 140 de posturi, Institutul Oncologic Bucureşti – aproximativ 120 de posturi, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş – 88 de posturi, Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti – circa 80 de posturi.

„La Spitalul Universitar de Urgenţă este vorba de un număr de 861 de posturi, ca urmare a faptului că anul trecut în cadrul instituţiei au fost înfiinţate noi structuri medicale, iar altele au fost reorganizate, iar aceste structuri beneficiază de infrastructură şi de dotări cu aparatură medicală şi pot deveni funcţionale şi operaţionale doar în momentul încadrării personalului de specialitate medico-sanitar în numărul menţionat mai devreme”, a explicat Mihai Constantin.

Acesta a arătat că, din totalul de 2.702 de posturi, 310 sunt pentru medici, 1.221 pentru asistenţi medicali, 629 pentru personal auxiliar sanitar, brancardieri, infirmiere, iar restul reprezintă personal de specialitate medico-sanitar, adică farmacişti, biologi, biochimişti, fizicieni, personal TESA, registratori medicali, statisticieni, personal de cercetare, personal de deservire şi muncitori.

„Ocuparea acestor posturi nu generează un impact bugetar suplimentar, întrucât aceste posturi sunt deja finanţate”, a spus purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Aceasta este cea de a treia hotărâre a Guvernului privind deblocarea angajărilor în sistemul medical luată de la începutul acestui an.

„În primele două luni, în ianuarie şi februarie, au fost deblocate angajările pentru alte aproape 10.000 de posturi în domeniul sănătăţii, atât în unităţile medicale din subordinea ministerului, cât şi în cele aflate în subordinea autorităţilor locale”, a adăugat Constantin.

Articolul precedentUMF “Carol Davila”, prin Institutul de Cercetare-Dezvoltare în Genomică, la Proiectul European pentru Infrastructura de Date Genomice (GDI)
Articolul următorGuvernul a aprobat instituirea unui grup de lucru interinstituţional dedicat industriei farmaceutice pentru acces la medicamente esenţiale la preţuri rezonabile