Guvernul a aprobat instituirea unui grup de lucru interinstituţional dedicat industriei farmaceutice pentru acces la medicamente esenţiale la preţuri rezonabile

0
774

Guvernul a aprobat, joi, instituirea unui grup de lucru interinstituţional dedicat industriei farmaceutice, cu scopul de identificare a soluţiilor care să permită pacienţilor accesul la medicamente esenţiale la preţuri rezonabile, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin.

„O altă decizie luată de Guvern în şedinţa de astăzi vizează crearea unui echilibru care să permită accesul pacienţilor la medicamente esenţiale la preţuri rezonabile şi să asigure competitivitatea industriei farmaceutice. În scopul formulării de o manieră coordonată a priorităţilor în raport cu acest domeniu şi a poziţionărilor României în negocierile şi demersurile relevante pe acest subiect de la nivelul Uniunii Europene, un alt memorandum aprobat prevede instituirea unui grup de lucru interinstituţional dedicat industriei farmaceutice”, a declarat Mihai Constantin.

Acesta a precizat că grupul interinstituţional va funcţiona prin colaborarea Ministerului Sănătăţii, a Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului şi a Ministerului Fondurilor Europene.

Tot în ședința de joi, Guvernul a aprobat, prin memorandum, organizarea concursurilor pentru circa 2.700 de posturi vacante sau temporar vacante din cadrul unităţilor subordonate Ministerului Sănătăţii. Cele mai multe dintre acestea, respectiv 861, urmează să fie debolcate la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

„Printr-un memorandum, Executivul a aprobat organizarea concursurilor pentru circa 2.700 de posturi vacante sau temporar vacante din cadrul unităţilor subordonate Ministerului Sănătăţii. Este vorba despre unităţi sanitare din întreaga ţară, spitale, unităţi sanitare fără paturi, servicii de ambulanţă, inclusiv Serviciul de Ambulanţă Bucureşti – Ilfov, şi Direcţii de sănătate publică. Măsura este necesară în vederea desfăşurării activităţii curente, a asigurării urgenţelor medicale, precum şi a celorlalte servicii medicale”, a declarat Mihai Constantin.

Articolul precedentOrganizarea concursurilor pentru ocuparea a 2.700 de posturi din sistemul sanitar, aprobată de Guvern
Articolul următorZiua Mondială fără tutun: Educarea şi informarea adolescenţilor din gimnaziu cu privire la efectele ţigărilor electronice şi tutunului, soluția specialiștilor