Organisme modificate genetic – Partea I

  0
  525

  Gabriel Paun, coordonator campanii Greenpeace

  Gabriel Paun, coordonator campanii Greenpeace, ne spune ca un organism modificat genetic este orice organism produs prin adaugarea de material genetic (ADN) de la o specie la o alta, in scopul transferarii unor calitati.
  Greenpeace Romania a lansat campania de piata impotriva organismelor modificate genetic (OMG) prin publicarea unui sondaj de opinie care arata ca 67% dintre romani refuza categoric sa consume alimente modificate genetic (MG) si a primei editii a ghidului consumatorului care contine clasamentul supermarket-urilor in functie de politica lor cu privire la vanzarea de alimente MG.
  Desi nu exista studii pe termen lung care sa ateste clar legatura dintre aceste OMG-uri si aparitia anumitor boli, s-a determinat totusi ca printre riscurile implicate de consumul de produse modificate genetic se numara aparitia unor alergii si a rezistentei la antibiotice.
  in Romania s-a descoperit ca anumite culturi au fost deja supuse ingineriei genetice. Dintre plantele modificate genetic este cunoscut cazul soiei, porumbului, cartofilor, prunilor.

  Organisme modificate genetic – Partea a II-a

  Articolul precedentContraceptia – Partea I
  Articolul următorTulburari de alimentatie si greutate – Tratament