Infarctul miocardic – modalitati de prevenire

0
361

Prof. dr. Eduard Apetrei, seful Sectiei Cardiologie a Institutului C.C. Iliescu

Prof. dr. Eduard Apetrei raspunde unei intrebari frecvente legate de relatia dintre mostenirea genetica a predispozitiei pentru infarct miocardic, afirmand ca, in cazul in care mai multi membri ai familiei au avut infarct e bine sa ne luam toate masurile de prevenire a acestuia.
Deseori, infarctul miocardic este precedat cu cateva zile inainte de simptome precum: transpiratie abundenta, oboseala, slabiciune, respiratie scurta, dureri surde in piept care iradiaza in bratul stang, puls foare mare. La aparitia oricarui dintre aceste simptome, trebuie consultat medicul cardiolog.
Pentru prevenirea infarctului miocardic, specialistii recomanda adoptarea unei alimentatii usoare, alcalina, bogata in legume si fructe crude, usturoi, peste si renuntarea sau evitarea pe cat se poate a consumului de sare. Daca este cazul, se recomanda pierderea in greutate si se iau masuri de scadere a tensiunii si colesterolui rau. Se reduce consumul de alcool, nu se fumeaza, se evita stresul, se fac exercitii de respiratie si multe exercitii fizice in aer liber, se trateaza hipertensiunea, diabetul, se schimba stilul de alimentatie.

Operatia Bypass si angioplastia

Articolul precedentContraceptia – Partea I
Articolul următorTulburari de alimentatie si greutate – Tratament