Infarctul miocardic si angina

0
552

Prof. dr. Eduard Apetrei

Prof. dr. Eduard Apetrei, seful Sectiei Cardiologie a Institutului C.C. Iliescu ne vorbeste despre cauzele principale ale infarctului si rolul anginei stabile, instabile sau lipsa acesteia in semnalarea infarctului.
Infarctul desemneaza o zona in care nu mai circula sangele si este determinat de o ingrosare a peretelui vasului de sange pana la inchiderea totala a vasului. Principalele cauze ale infarctului miocardic sunt: fumatul, hipertensiunea si colesterolul ridicat.
Angina pectorala reprezinta un semnal marcat printr-o suferinta a muschiului inimii inaintea unui infarct, cauzat de un efort fizic mai mare, de frig, de emotie etc. De obicei preceda un infarct mai putin grav. Angina este de doua tipuri: angina pectorala stabila caracterizata de un ritm regulat al simptomelor si al cauzelor si angina pectorala instabila care se poate manifesta prin crize o data la 20 de minute si pot fi insotite de transpiratie.
Tratamentul infarctului miocardic se face in sectia de terapie coronariana, intr-un ritm intensiv.
Complicatiile infarctului sunt: moartea subita, dilatarea inimii care duce la insuficienta cardiaca, ruptura inimii si emboliile.

Infarctul miocardic – modalitati de prevenire

Articolul precedentContraceptia – Partea I
Articolul următorTulburari de alimentatie si greutate – Tratament