Organisme modificate genetic – Partea II

    0
    531

    Gabriel Paun, coordonator campanii Greenpeace

    Multi consumatori din toata lumea sunt impotriva plantelor si alimentelor modificate genetic deoarece ingineria genetica a fost asociata cu riscuri pentru sanatate, pierderi de biodiversitate, utilizare sporita de erbicide toxice si alte probleme de mediu.
    Gabriel Paun ne face o lista cu produsele din Romania susceptibile de a fi modificate genetic: majoritatea acestora se refera la doua materii prime de baza: porumbul si soia – salamurile, pateurile, parizerul, dulciurile, biscuitii, laptele din soia, bauturile alcoolice.
    Greenpeace Romania a prezentat a II-a editie a ghidului consumatorului pentru alimentele modificate genetic (MG). in acest ghid se face o distinctie pe 3 categorii intre supermarket-urile care garanteaza ca produsele proprii, dar si cele ale altor marci, sunt produse ecologice, supermaket-urile care garanteaza doar pentru marcile proprii si supermarket-urile care nu pot garanta pentru organicitatea produselor comecializate de ele. Spre deosebire de prima editie, in cea de a II-a inca 3 supermarket-uri si-au revizuit politica cu privire la vanzarea de alimente MG si au trecut pe lista verde.

    Organisme modificate genetic – Partea I

    Articolul precedentContraceptia – Partea I
    Articolul următorTulburari de alimentatie si greutate – Tratament