Oprescu a obtinut gratuitate pentru copii in stranduri

0
237

Copiii cu varste sub 10 ani vor avea acces gratuit in strandurile Capitalei, conform unei dispozitii semnate de Primarul General al Capitalei, Sorin Oprescu. Acestia vor putea beneficia de gratuitate la strandurile Ciurel, Giulesti si Berceni pana la sfarsitul vacantei de vara.

Efortul financiar va fi suportat din bugetul Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement.
Ştrandurile Capitalei, administrate de Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti, sunt pregatite sa primeasca publicul, in program prelungit, chiar si non-stop, pentru a oferi o solutie celor care doresc sa se recreeze pe perioada caniculei, informeaza un comunicat de presa al municipalitatii.

Primaria Capitalei a amenajat Ştrandul Crangasi (Dambovita) din str. Virtutii, nr. 24, sector 6, deschis non-stop, dotat cu trei bazine pentru adulti, doua bazine pentru copii si doua terenuri de fotbal, un teren tenis si trei tobogane pentru copii.
Totodata, in Capitala functioneaza Ştrandul Berceni din str. Izvorul Oltului nr. 3, sector 4, care este deschis intre orele 8,00 – 20,00 si are un bazin pentru adulti, un bazin circular pentru copii, un teren de baschet ultramodern, doua terenuri fotbal-tenis, doua terenuri pentru tenis de camp si un teren de minigolf.

Ştrandul Giulesti din Calea Giulesti, nr. 240, sector 6, este deschis intre orele 8,00 – 20,00 si detine un bazin pentru adulti.
Primaria Capitalei mai ofera bucurestenilor si Parcul Tineretului, cu trei terenuri de fotbal-tenis si Parcul Crangasi, cu patru terenuri de fotbal-tenis.

in prima parte a lunii iunie, Inspectia Sanitara de Stat din Autoritatea de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti (ISSASPMB) a desfasurat o actiune de control in strandurile din Bucuresti, pentru verificarea conditiilor igienico-sanitare.
Au fost controlate cinci unitati care functionau in acesta perioada si au fost constatate deficiente igienico-sanitare precum nefinalizarea amenajarii bazinelor, a grupurilor sanitare, a ghenei de reziduuri solide la doua unitati; neefectuarea determinarilor specifice privind calitatea apei de imbaiere la o unitate; lipsa dotarii grupurilor sanitare cu materiale pentru igiena individuala la o unitate, a declarat pentru AGERPRES dr. Alina Popescu, de la Serviciul Alimentatie al ISSASPMB.

Pentru neconformitatile la normele de igiena in vigoare s-au aplicat doua amenzi in valoare de 6.500 lei, trei avertismente si au fost acordate termene de remediere.

Dr. Alina Popescu a subliniat ca in perioada de vara, apa strandurilor este controlata periodic din punct de vedere al incarcaturii microbiene si al clorului rezidual, pentru a verifica daca se face dezinfectia bazinelor.

Sursa: Agerpres

Articolul precedentIranul a interzis cabinele de bronzat din motive de sanatate
Articolul următorParticularitati de evolutie in Diabetul Zaharat de tip 1 la pubertate