Burse pentru jurnalism pe probleme de sanatate mintala

0
222

Doi jurnalisti vor beneficia de burse Rosalynn Carter pentru Jurnalism pe probleme de sanatate mintala, in urma unui concurs organizat de Centrul Carter si Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI), ale carui rezultate vor fi anuntate pe 18 iulie, potrivit unui comunicat transmis, luni, AGERPRES.

Cei doi ziaristi vor fi sprijiniti financiar cu cate 2.500 de dolari, sume care le vor permite ca, timp de un an, sa realizeze un proiect mediatic cu scopul de a explora si a aduce in atentia publicului aspecte legate de sanatatea mintala sau de bolile mintale. Bursele presupun participarea la doua reuniuni ale bursierilor Rosalynn Carter, asistenta tehnica din partea Centrului Carter si a CJI pe parcursul realizarii proiectului si acces la resursele specifice ale celor doua organizatii.

Ei vor fi selectionati in baza unui concurs de proiecte de catre un consiliu consultativ format din jurnalisti si specialisti in domeniul sanatatii mintale, trebuind sa demonstreze interes in domeniul sanatatii mintale prin articole, investigatii, reportaje, filme documentare sau carti, precum si o buna cunoastere a limbii engleze. Astfel, candidatii, care se pot inscrie pana pe 10 iulie la CJI, trebuie sa includa in dosare un curriculum vitae si o scrisoare de intentie in limba engleza, o descriere detaliata, dar si un rezumat al proiectului propus si un portofoliu de articole.

Castigatorii vor fi anuntati pe 18 iulie, prin intermediul web-site-ului Centrului Carter, respectiv www.cartercenter.org.
Bursele Rosalynn Carter pentru Jurnalism pe probleme de sanatate mintala 2008-2009 reprezinta a doua editie a programului pentru Romania. Bursierii editiei 2007-2008 au fost jurnalistii Alexandru Ulmanu si Paul Radu.

Sursa: Agerpres

Articolul precedentIranul a interzis cabinele de bronzat din motive de sanatate
Articolul următorParticularitati de evolutie in Diabetul Zaharat de tip 1 la pubertate