Centru de servicii medicale de intretinere si recuperare

0
288

MedLife introduce anul acesta serviciile medicale de intretinere si recuperare, prin finalizarea unui centru complex de fiziokinetoterapie si recuperare medicala. Centrul face parte din Hyperclinica MedLife Grivita si ofera programe specializate de inot pentru copii si adulti, masaj terapeutic, programe de gimnastica pre si post natala si sedinte de kinetoterapie si hidrokinetoterapie.

Compania a investit circa 400.000 de euro pentru dotarea noului Centru de Fiziokinetoterapie si Recuperare Medicala, care include: piscina cu sistem de recirculare pentru filtrarea permanenta a apei, o sala de kinetoterapie, un cabinet de electroterapie si un cabinet de masaj terapeutic si de intretinere.

a€œAm decis sa investim intr-un centru de fiziokinetoterapie si recuperare medicala, deoarece piata medicala actuala necesita servicii terapeutice complete de calitate. Astfel, in acest centru, oferim pacientilor nostri acces la o gama de tehnici recuperatorii integrate, realizate cu cea mai noua tehnologie in domeniu” – a declarat Nicolae Marcu, director executiv MedLife.
Centrul de Fiziokinetoterapie si Recuperare Medicala integreaza tehnici specializate pre si postnatale. Programele prenatale constau in proceduri kinetoterapeutice ce se realizeaza inca din timpul sarcinii si se desfasoara in urma recomandarii medicului ginecolog. Astfel de tehnici medicale sunt indicate pentru afectiunile care pot aparea in timpul sarcinii: modificari cardio-vasculare, insuficienta respiratorie, dureri lombare, constipatie si depresie.

Programul postnatal are ca scop refacerea rapida a mamei dupa suprasolicitarile din timpul sarcinii si nasterii. Acest program poate incepe dupa prima saptamana de la nasterea normala si dupa o perioada mai lunga in cazul operatiei de cezariana, in functie de recomandarile medicului ginecolog. Exercitiile de gimnastica sunt personalizate de specialistul kinetoterapeut, in functie de starea fiecarei paciente.
Centrul include si masajul de intretinere si cel terapeutic – procedura necesara in medicina de recuperare. Specialistii centrului utilizeaza si recomanda tehnicile de masaj de intretinere pentru relaxarea, stimularea si cresterea tonusului fizic si psihic al pacientilor si pentru a ameliora probleme usoare, precum sedentarismul sau diferite afectiuni cauzate de posturile vicioase.

Masajul terapeutic este o forma de baza in tratamentul fizioterapeutic si este prescris pentru o gama de afectiuni reumatismale, in special suferinte degenerative articulare sau periarticulare, afectiuni ortopedice (hipotrofii musculare post imobilizari in aparat gipsat), posttraumatice, manifestari neurologice, disfunctii ale aparatului circulator.

in centru au fost concepute programe de inot atat pentru copii, cat si pentru adulti. Procedeele de recuperare adresate copiilor sunt recomandate in recuperarea tulburarilor de statica vertebrala (scolioze, cifoze) si a tulburarilor de nutritie, des intalnite in patologia copilului. Tehnici de hidrokinetoterapie pentru adulti sunt prescrise pentru reeducarea posturala si pentru corectii ale tulburarilor de statica vertebrala la adolescenti si adulti tineri.

Şedintele de recuperare hidrokinetoterapeutica sunt utilizate in cazul problemelor precum: interventii chirurgicale cu sau fara imobilizare prelungita la pat, obezitate si osteoporoza, interventii chirurgicale ortopedice (proteze sold, genunchi, osteosinteze), contuzii, entorse, luxatii, fracturi, interventii neurologice dupa pareze, paralizii, distrofii musculare, accidente vasculare cerebrale si afectiuni reumatologice.
Centrul beneficiaza de experienta medicala a unei echipe formate din sapte specialisti: conf. dr. Gilda Mologhianu, coordonatorul Centrului; dr. Liana Mares, specialist recuperare pediatrica; dr. Monica Brailescu, medic specialist, asistent universitar; Mihaela Mihaescu, fiziokinetoterapeut; Paul Vasilescu, antrenor de inot; doua asistente medicale cu specializare in balneofizioterapie si experienta in masajul terapeutic, care au lucrat anterior in sectii de neurochirurgie si recuperare medicala.

Sursa: Agerpres

Articolul precedentIranul a interzis cabinele de bronzat din motive de sanatate
Articolul următorParticularitati de evolutie in Diabetul Zaharat de tip 1 la pubertate