OMS: Se estimeaza ca anemia afecteaza aproximativ 40% din copiii prescolari in tarile in curs de dezvoltare

0
236

in tarile in curs de dezvoltare una din doua femei gravide si aproximativ 40% din copiii prescolari sunt estimati a fi anemici, se arata intr-un raport al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS).

in multe dintre aceste tari, anemia prin deficit de fier este agravata de parazitozele intestinale, malarie si alte boli infectioase, cum ar fi HIV sau tuberculoza.

Datele raportului OMS mai arata ca 2 miliarde de oameni (adica peste 30% din populatia lumii) sunt anemici, multi din cauza deficitului de fier, care afecteaza mai multe persoane decat orice alta problema de sanatate, capatand astfel proportii epidemice.

Consecintele majore asupra sanatatii includ dezvoltare slaba a fatului in cursul sarcinii, probleme de dezvoltare fizica si cognitiva, un risc crescut de morbiditate in randul copiilor, precum si productivitate scazuta a muncii in randul adultilor. De asemenea, potrivit aceluiasi raport OMS, anemia contribuie cu 20% la numarul total al deceselor materne.

Articolul precedentStudiu: Fumatorii sub 50 de ani prezinta un risc de peste opt ori mai crescut de a suferi un atac de cord decat nefumatorii
Articolul următorPlanul Strategic Multianual privind Resursa Umana din Sanatate in Romania a fost lansat