OMS: Romania are cea mai mica suma investita in sectorul public si privat de sanatate, la nivel regional

0
17

Organizatia Mondiala a Sanatatii sustine ca, la nivel regional, Romania are cea mai mica suma investita in sectorul public si privat de sanatate, dupa Ungaria si Bulgaria, se arata intr-un comunicat de presa remis la redactia www.sanatateatv.ro.

Potrivit celor mai recente studii, Ungaria a avut cheltuieli cu sanatatea pe cap de locuitor de 1669,3 USD/an, Bulgaria 1064 USD/an, iar Romania 901,5 USD/an.

Luand in considerare investitiile facute in ultimii ani in Romania, in 2011 s-a inregistrat o crestere de 2% in comparatie cu 2010, adica aproximativ 20 USD pe cap de locuitor/an, se mai arata in comunicatul de presa.

Ad in title

Organizatia Mondiala a Sanatatii dezvaluie, de asemenea, suma de bani investita in sistemul de sanatate de catre guvernele nationale: in Romania, doar 723,3 USD sunt cheltuiti pe an pentru fiecare cetatean. in acelasi timp, aceasta cifra depaseste in Ungaria 1000 USD pe an.

O alta diferenta intre cele 3 tari vecine se inregistreaza in cazul investitiilor in planurile de sanatate pre-platite, calculate ca procent din totalul cheltuielilor private in sanatate. Astfel, Romania este la sfarsitul listei cu doar 0,4%, in comparatie cu Bulgaria cu 1% din total si Ungaria, unde 7% din totalul cheltuielior sunt reprezentate de astfel de planuri pre-platite.

Mai multe detalii despre acest subiect puteti citi pe www.comunicatemedicale.ro.

Articolul precedentRomanii, printre cei mai sedentari europeni
Articolul următorDurerea lombara- cea mai mare cauza de dizabilitate