Ce probleme au semnalat pacientii prin Telefonul Pacientului

0
21

Aspecte punctuale ori generale privind medicina de familie, spitale, policlinici, farmacii, nerespectarea drepturilor pacientilor, abuzuri din partea medicilor de familie si ale celor din spitale, ale farmacistilor si ale medicilor din cabinetele medicale private, dar si nereguli in privinta asigurarilor de sanatate sunt doar cateva dintre problemele semnalate timp de un an de pacienti la Telefonul Pacientului, potrivit unui comunicat de presa remis catre redactia www.sanatateatv.ro.

Apelurile au venit din toata tara. Mai exact, statistica Telefonului Pacientului indica faptul ca, din totalul apelurilor primite de la pacienti 60% au fost facute din Bucuresti, cate 3% din Constanta, Iasi, Oradea, Sibiu, cate 2% din Buzau, Dolj, Giurgiu, Mures, Prahova, 1% din Slobozia, Radauti, Petrosani, Arad, Baia Mare, Bihor, Calarasi, Cernavoda, Cluj si Craiova, Slatina.

Un procentaj de 45% dintre apeluri s-a referit la informatii privind asigurarile de sanatate, drepturile pacientului, decontarea tratamentelor medicale in tara si strainatate, retete compensate, programari la medicii de specialitate si alte date referitoare la procedurile de decontare ale anumitor tratamente de catre CJAS si CASMB. in alte 30% dintre situatii au fost solicitate diferite informatii si date de contact ale anumitor clinici, cabinete medicale si tehnico-medicale, filiale ale Colegiului Medicilor, ale Caselor Judetene de asigurari de sanatate si alte institutii de stat si private.

Ad in title

De asemenea, 25% dintre cei care au apelat au reclamat abuzuri sau rele tratamente din partea medicilor de familie, a personalului medical din spitale si farmacii, precum si acuzatii de malpraxis din clinici de stat si private ce se adreseaza Colegiilor Judetene ale Medicilor din Romania.

Ce alte probleme au mai fost sesizate prin Telefonul Pacientului puteti citi pe www.comunicatemedicale.ro.

Articolul precedentRomanii, printre cei mai sedentari europeni
Articolul următorDurerea lombara- cea mai mare cauza de dizabilitate