OMS: Ritmul cu care se vaccinează anti-COVID-19 populația Europei, ”inacceptabil”

0
566

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a criticat joi ritmul lent cu care este vaccinată populația Europei împotriva noului coronavirus, bătrânul continent confruntându-se cu ”cea mai îngrijorătoare situaţie epidemică după mai multe luni”.

”Ritmul lent de vaccinare prelungeşte pandemia”, a atras atenția filiala europeană a OMS, subliniind că numărul de noi cazuri din Europa a crescut puternic în ultimele cinci săptămâni, informează AFP, scrie Agerpres.

”Vaccinurile sunt cel mai bun mijloc al nostru de a ieşi din pandemie. Ele nu doar că funcţionează, ci sunt şi foarte eficiente pentru a limita îmbolnăvirile. Cu toate acestea, utilizarea acestor vaccinuri este de o lentoare inacceptabilă”, a declarat directorul OMS pentru Europa, Hans Kluge, citat într-un comunicat de presă.

Oficialul a mai subliniat că procesul de vaccinare trebuie accelerat.

”Ca să fiu înţeles: trebuie să accelerăm procesul (de vaccinare), întărind producţia, reducând obstacolele în administrarea de vaccinuri şi utilizând chiar şi ultima doză pe care o avem în stoc”, a afirmat el. „În prezent, situaţia regională este cea mai îngrijorătoare din ce am putut observa după mai multe luni”, a mai atenţionat responsabilul OMS.

În zona Europa a OMS, care include în jur de 50 de ţări, printre care Rusia şi mai multe ţări din Asia Centrală, numărul de noi decese cauzate de COVID-19 a depăşit 24.000 săptămâna trecută şi se apropie ”rapid” de pragul de un milion de decese, potrivit organizaţiei.

În ceea ce privește numărul de noi cazuri săptămânale, acesta a atins în regiune 1,6 milioane, în condiţiile în care în urmă cu doar cinci săptămâni scăzuse sub un milion, subliniază OMS, potrivit Agerpres.

 

Articolul precedentBrazilia a aprobat de urgență utilizarea vaccinului Johnson&Johnson împotriva noului coronavirus
Articolul următorSpitalul Clinic Sf. Maria din București, despre acreditarea activității de transplant pulmonar