OMS: La nivel mondial, 81% dintre copiii aflati la varsta scolara nu fac suficienta activitate fizica

0
225

La nivel mondial, 81% dintre scolari nu fac suficienta activitate fizica, arata un raport al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS). De asemenea, 23% dintre adulti nu intreprind activitati fizice.

Specialistii OMS precizeaza ca lipsa activitatii fizice este un factor important de risc pentru dezvoltarea si aparitia bolilor netransmisibile (accident vascular cerebral, diabet zaharat si cancer).

in schimb, persoanele care efectueaza activitati fizice isi imbunatatesc musculatura, capacitatile cardio-pulmonare, osoase, dar si prezinta rate scazute ale bolilor cardiovasculare, hipertensiunii arteriale, accident vascular cerebral, diabet zaharat sau cancer.

De altfel, oamenii trebuie sa stie diferenta dintre activitatea fizica si sport. Mai precis, orice activitate prin care corpul se misca prin musculatura scheletala care utilizeaza energie este activitate fizica. Sportul reprezinta o activitate fizica constanta, metodica, dupa un anumit program si care necesita respectarea unor reguli – si are la baza elementul competitiv si un scop, adica obtinerea unei performante.

Planul global de actiune pentru Prevenirea si Controlul bolilor netransmisibile 2013-2020 OMS solicita o reducere cu 10% a lipsei de activitate fizica pana in anul 2025.

Articolul precedentStudiu: Obezitatea in randul copiilor este asociata cu materialul genetic al mamei
Articolul următorDr. Alexandru Grigorescu: „Progresele din ultimii ani in oncologie inseamna noi premise in abordarea luptei contra cancerului”