OMS Europa: Primul caz confirmat de infectie cu virus Ebola in Italia

0
21

Pe site-ul Organizatiei Mondiale a Sanatatii a regiunii Europa s-a anuntat astazi confirmarea unui caz de infectie cu virusul Ebola in Italia. Aceasta infectie a fost confirmata de laborator.

Este primul caz de infectie cu virus Ebola detectat in Italia.

Pacientul este un asistent medical, care a lucrat la un centru de tratament al infectiei Ebola in Sierra Leone. Pacientul a zburat de la Freetown la Roma prin Casablanca, Maroc, pe 7 mai. Sosirea a fost comunicata Ministerului Sanatatii din Italia, in conformitate cu procedurile de supraveghere a sanatatii in vigoare din octombrie 2014 pentru persoanele fizice care se intorc din tarile afectate din Africa de Vest de virusul Ebola. La sosirea la Roma, subiectul nu afisa niciun simptom de cauza infectioasa cu Ebola. La 10 mai, respectiv la 72 de ore de la intoarcerea sa in Italia, pacientul a dezvoltat simptome. Pacientul, auto-izolat la domiciliu, a fost transportat la 11 mai la sectia de Boli Infectioase a Spitalului din Sassari, Sardinia. Probele clinice au fost testate de catre Centrul National de Referinta al Institutului National de Boli Infectioase (INMI) Lazzaro Spallanzani de la Roma la 12 mai si au confirmat infectia cu virusul Ebola. Pacientul a fost apoi transferat de la Spitalul de Sassari la INMI din Roma cu o aeronava special echipata a Fortelor Aeriene Italiene, pentru a se asigura masurile de precautie de maxima izolare.

Ad in title

Personalul medical de la Spitalul din Sassari care a examinat pacientul, precum si contactele apropiate ale subiectului infectat, sunt acum sub supraveghere.

Nu a fost considerata necesara urmarirea pasagerilor pe aceleasi zboruri de la Sierra Leone catre Italia. Riscul foarte scazut de boli cauzate de virusul Ebola face posibila ca raspandirea in Europa sa fie considerata ca fiind cazuri sporadice de boala. Acest lucru se datoreaza calatoriilor intre zona europeana si tarile afectate din Africa.

Cu toate acestea, riscul de raspandire a infectiei cu virusul Ebola in Europa poate fi evitat, dar si extrem de scazut.

Articolul precedentStudii: Statul pe scaun la birou pentru o lunga perioada de timp scurteaza viata
Articolul următorStudiu: Cata pasta de dinti si cate periute folosesc romanii? La Caravana Rabla pentru Periuta ta se pot afla detaliile