OMS Europa: In 2013 s-a inregistrat o crestere de 348% a cazurilor de rujeola fata de 2007

0
24

Milioane de vieti omenesti au fost salvate la nivel mondial prin imunizare, autoritatile in domeniu reglementand protocoale stricte in acest sens. Cu toate acestea, in 2013 s-au inregistrat 31.685 de cazuri de rujeola numai in Europa. Astfel, vorbim de o crestere de 348% fata de 2007, potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii pentru Europa (OMS Europa).

Costurile acestor focare, atat in a€‹a€‹termeni umani cat si din punct de vedere economic sunt extrem de mari. Pentru o apropiere de viziunea OMS a Regiunii Europene se propune o preventie gratuita a bolilor prin intermediul vaccinarii, acest angajament fiind reinnoit, necesitand si abordari inovatoare, asa cum este prevazut in Planul European de Actiune de Vaccinare pentru 2015-2020 (EVAP).

Pentru a sublinia necesitatea unui angajament reinnoit la nivel politic, profesional si personal, in perioada 20-25 aprilie 2015 se va desfasura a zecea Saptamana Europeana de Imunizare.

Ad in title

in cadrul comunicarilor ce vor avea loc cu acest prilej, se vor sarbatori progresele realizate pana in prezent – in special eliminarea rujeolei si rubeolei, mentinerea statutului de polio negativ a regiunii, precum si introducerea de noi vaccinuri. De asemenea, se doreste concentrarea eforturilor pe masurile ce trebuie luate imediat pentru atingerea obiectivelor de imunizare, mai arata OMS Europa.

Desfasurarea Saptamanii Europene de Imunizare va coincide cu derularea Campaniei Mondiale de Imunizare, condusa de OMS. Campania din 2015 se va concentra pe reducerea diferentelor de imunizare si aducerea nivelului de imunizare conform Planului Global de actiune de vaccinare (GVAP) – un cadru global pe care se bazeaza EVAP.

Imunizarea este un proces prin care se realizeaza rezistenta organismului la o anumita afectiune fie in mod natural fie cu ajutorul vaccinurilor.

Articolul precedentAu mai ramas 41 de zile pana la al 41-lea Congres National al Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice
Articolul următorSpitalul Universitar de Urgenta Bucuresti are un nou Centru de Transplant de Celule Stem