OMS: Doar 38% dintre bebelusi sunt alaptati exclusiv la san in primele sase luni de viata

0
24

Alimentatia naturala este determinanta in dezvoltarea bebelusilor, insa doar circa 38% dintre nou-nascuti sunt alaptati exlusiv la san in primele sase luni de viata, atrage atentia Organizatia Mondiala a Sanatatii.

Alaptatul exclusiv la san in primele sase luni este cea mai buna optiune posibila pentru nutritia bebelusilor, oferind toate elementele necesare pentru o crestere sanatoasa si dezvoltarea creierului. Totodata, alimentatia naturala contribuie la o protectie crescuta impotriva infectiilor respiratorii, a bolilor diareice, precum si contra altor boli care pun in pericol viata, dar si impotriva obezitatii sau a bolilor netransmisibile, asa cum sunt astmul si diabetul, subliniaza OMS.

in acest context, OMS urmareste cresterea numarului de bebelusi care beneficiaza doar de alimentatie naturala in primul semestru, astfel incat pana in 2025 rata alaptarii exclusiv la san in primele sase luni sa cresca pana la cel putin 50%.

Ad in title

O serie de recomandari in acet sens au fost publicate pe site-ul organizatiei, recomandari care se refera la o limitare a promovarii substituentilor pentru laptele matern, la concedii de maternitate de sase luni obligatorii, la implementarea de politici care sa sprijine alaptatul in public si la locul de munca sau la campanii de comunicare dedicate, adaptate contextului local.

Articolul precedentOMS: Jumatate de miliard de femei aflate la varsta reproducerii sunt afectate de anemie
Articolul următorScrisoare deschisa privind sesizarea de neconstitutionalitate a Legii care interzice fumatul in spatiile publice