OMS: Anual, intre 3000 si 5000 de copii se nasc cu sindromul Down

0
6

Ziua Mondiala a Sindromului Down este marcata anual, la data de 21 martie. La nivel global, incidenta sindromului Down la nou-nascuti este de 1 la 1000, arata statisticile Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS).

Astfel, potrivit datelor, anual, la nivel mondial, se nasc intre 3000 si 5000 de copii cu Sindromul Down. Mai mult de atat, intre 60 si 80% dintre copiii care sufera de aceasta afectiune au probleme de auz, iar intre 40 si 45% au boli cardiace congenitale.

Sindromul Down este ansamblul de semne si simptome care se manifesta la persoanele cu un cromozom 21 in plus in structura nucleului celulelor sale. Aceste semne si simptome includ retard mintal, talie si greutate redusa la nastere, hipotonie musculara, dar si alte numeroase probleme de sanatate diferite de la caz la caz.

Existenta cromozomului suplimentar nu poate fi tratata, dar multe din problemele generate de aceasta afectiuni pot fi tinute sub control, spun specialistii.

Articolul precedentSpecialisti din domeniul onco-ginecologic participa la Bucuresti la Forumul National de Gineco-Oncologie
Articolul următorAutoritatile au semnat protocolul pentru construirea unei maternitati in curtea spitalului „Sfantul Ioan”