Ministerul Sanatatii: 16 molecule noi, incluse pe lista medicamentelor compensate si gratuite

0
49

Guvernul a aprobat astazi includerea a 16 molecule noi in lista de medicamente compensate si gratuite de care beneficiaza asiguratii cu sau fara contributie personala, anunta Ministerul Sanatatii intr-un comunicat de presa.

Medicamentele nou introduse sunt folosite pentru tratamentul mai multor afectiuni: tuberculoza, afectiuni oncologice, astm bronsic, poliartrita reumatoida, HIV/SIDA, dermatita atopica grava.

Trei dintre moleculele sunt destinate tratamentelor pentru afectiuni oncologice: leucemie limfoblastica acuta, mielom multiplu si mielom multiplu recidivant. Alte noua molecule sunt utilizate in tratamentul tuberculozei multidrog rezistente.

Astfel, Ministerul Sanatatii completeaza lista de medicamente necesare pentru tratamentul pacientilor in cadrul Programului National de Prevenire, Supraveghere si Control al Tuberculozei, asigurand accesul tuturor pacientilor la tratament in momentul in care nu vor mai beneficia de finantarea externa pentru tratamentul tuberculozei, se mai explica in comunicatul de presa.

Cele 9 molecule noi se adauga celor 21 de denumiri comune internationale (DCI), utilizate in tratamentul bolnavilor cu TB BK sensibila sau multidrog – rezistenta care se afla in lista de medicamente compensate 100% si care se acorda bolnavilor inclusi in Programul national de tratament al bolnavilor cu tuberculoza, se mai arata in comunicatul de presa trimis de Ministerul Sanatatii.

Articolul precedentSpecialisti din domeniul onco-ginecologic participa la Bucuresti la Forumul National de Gineco-Oncologie
Articolul următorAutoritatile au semnat protocolul pentru construirea unei maternitati in curtea spitalului „Sfantul Ioan”