Ministerul Sanatatii: Guvernul acorda un ajutor de stat pentru aprovizionarea cu imunoglobulina

0
6

Guvernul a aprobat acordarea unui ajutor de stat individual catre SC Unifarm SA, in valoare de 44,27 milioane de lei, pentru aprovizionarea cu imunoglobulina. Ajutorul a fost aprobat printr-o Ordonanta de Urgenta, potrivit unui comunicat de presa emis de Ministerul Sanatatii.

„A fost necesar acest demers. Criza de imunoglobulina a durat prea mult si are un impact vital asupra multor pacienti care asteapta acest medicament. in perioada in care tratamentele vor fi asigurate in acest mod, vom cauta solutii pe termen lung pentru a ne asigura ca nu mai ajungem in astfel de situatii”, a declarat ministrul Sanatatii, Sorina Pintea.

Astfel, prin decizia de astazi, bugetul Ministerului Sanatatii pe anul 2018 a fost suplimentat din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului, cu respectarea prevederilor referitoare la aplicarea normelor in materie de ajutor de stat in cazul serviciilor de interes economic general, se mai arata in comunicatul de presa.

Articolul precedentSpecialisti din domeniul onco-ginecologic participa la Bucuresti la Forumul National de Gineco-Oncologie
Articolul următorAutoritatile au semnat protocolul pentru construirea unei maternitati in curtea spitalului „Sfantul Ioan”