OMS: Adunarea Mondiala a Sanatatii pregateste un nou Program de sanatate pentru situatii de urgenta

0
19

Statele membre ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) au convenit la ultima Adunare Mondiala a Sanatatii stabilirea unui nou Program de sanatate pentru situatii de urgenta, potrivit OMS.

Programului actual de sanatate pentru situatii de urgenta i se adauga recomandari in caz de aparitie a unor focare epidemice si a unor urgente umanitare. Astfel, noul Program pentru situatii de urgenta este conceput pentru a oferi un sprijin rapid, previzibil si adecvat tarilor si comunitatilor care sunt afectate de situatii de urgenta cauzate de orice tip de pericol pentru sanatatea umana, cum ar fi focarele de boli sau dezastre naturale sau provocate de om, dupa cum mai precizeaza OMS.

Delegatii prezenti la Adunarea Mondiala a Sanatatii au salutat progresul OMS facut in elaborarea noului Program de sanatate pentru situatii de urgenta. Ei au incurajat colaborarea permanenta atat cu Oficiul Natiunilor Unite pentru Coordonarea afacerilor umanitare pentru o aliniere in gestionarea focarelor de boli si a altor situatii de urgenta biologice, cat si cu Inter-agentiile Comitetului Permanent.

Ad in title

Pentru a-si indeplini responsabilitatile din noul Program pentru situatii de urgenta, delegatii prezenti la Adunarea Mondiala a Sanatatii au convenit un buget de 494 milioane de dolari pentru perioada 2016-2017. Acest buget este cu 160 de milioane de dolari mai mare fata de bugetul actual alocat Programului OMS pentru situatii de urgenta.

Articolul precedentConf. dr. Adalbert Schiller: In formele avansate ale bolii cronice de rinichi, 80-85% dintre oameni vor dezvolta hipertensiune
Articolul următorKlaus Iohannis: E nevoie de norme mai exigente si sanctiuni mai severe in domeniul sanatatii