ANMDM: Publicul nu a fost informat corespunzator. Exista neintelegeri ale mecanismelor punerii pe piata a vaccinului hexavalent

0
234

Agentia Nationala a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale (ANMDM) este de parere ca publicul larg a fost informat intr-un mod necorespunzator deoarece, in lipsa unor dovezi bazate pe fundamentare legislativa, nota de informare privind rezultatul verificarilor efectuate de Corpul de control al primului-ministru in legatura cu situatia copiilor cu sindrom hemolitic uremic (SHU) contine mai multe aspecte care denota o neintelegere a mecanismelor ce au stat la baza punerii pe piata a vaccinului hexavalent, se arata intr-un comunicat de presa al ANMDM.

Mai mult, ANMDM a subliniat ca nu exista nicio proba care sa stabileasca vreo legatura directa si indubitabila intre schema de vaccinare si copiii diagnosticati cu sindrom hemolitic-uremic.

Totodata, ANMDM a precizat ca autorizarea punerii pe piata a vaccinului hexavalent a fost efectuata cu respectarea cadrului legal, acest aspect fiind confirmat official si de Agentia Europeana a Medicamentului (EMA).

Mai multe detalii despre acest subiect puteti citi pe www.comunicatemedicale.ro.

Articolul precedentConf. dr. Adalbert Schiller: In formele avansate ale bolii cronice de rinichi, 80-85% dintre oameni vor dezvolta hipertensiune
Articolul următorKlaus Iohannis: E nevoie de norme mai exigente si sanctiuni mai severe in domeniul sanatatii