Olanda: „Paşaport” digital pentru persoanele vaccinate anti-COVID -19 sau testate negativ la noul coronavirus

0
29

Guvernul olandez intenţionează să introducă un „paşaport” digital pentru persoanele care s-au vaccinat împotriva COVID-19 sau au fost testate negativ la noul coronavirus, informează dpa.

Ministrul olandez al sănătăţii, Hugo de Jonge, a declarat pentru un post de televiziune că, în această privinţă, este dezvoltată o aplicaţie pentru smartphone care le va permite utilizatorilor să călătorească, să meargă la restaurant sau la concerte, festivaluri sau cinematografe, de exemplu.

El a precizat că în primul rând vor trebui să fie clarificate unele aspecte juridice.

Ad in title

Ministrul a menţionat că guvernul nu doreşte să facă vaccinarea anti-COVID-19 obligatorie, nici măcar în mod indirect.

„Totuşi, înainte de asta, trebuie să se ştie clar dacă persoanele care au fost vaccinate anti-COVID-19 pot transmite SARS-CoV-2”, a spus ministrul.

În prezent există deja o aplicaţie care poate genera un cod QR dacă persoana în cauză a fost testată negativ. A această aplicaţie ar putea fi extinsă la persoanele care s-au vaccinat împotriva COVID-19, potrivit ministrului citat.

Din punct de vedere tehnic, acest paşaport bazat pe smartphone ar putea fi disponibil în vara acestui an şi valabil în Uniunea Europeană, a adăugat demnitarul olandez.

Articolul precedentMinistrul Cîmpeanu: Cadrele didactice se vor putea vaccina anti-COVID-19 în centre dedicate și după 10 martie
Articolul următorDr. Raed Arafat: În acest moment, nu avem pe masă o discuție pentru un lockdown total