Ministrul Cîmpeanu: Cadrele didactice se vor putea vaccina anti-COVID-19 în centre dedicate și după 10 martie

0
22

50% din cadrele didactice s-au vaccinat deja împotriva COVID-19, iar cei care vor dori vor putea să se imunizeze în centrele dedicate şi după data limită de 10 martie, a declarat, luni seară, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Acesta a precizat că 58.000 – 59.000 de persoane din învăţământ, care şi-au declarat disponibilitatea de vaccinare, s-au imunizat deja anti-COVID-19, majoritatea fiind cadre didactice.

„Suntem deja la 33% astăzi din personalul din învăţământ, care sunt 350.000 de persoane, iar dacă ne raportăm la cadre didactice, suntem la 50% din cadre didactice vaccinate. În condiţiile acestea, sunt optimist că vom putea avea o siguranţă sanitară în şcoli care să ne permită să organizăm examenele naţionale”, a afirmat ministrul Educaţiei, la un post de televiziune.

Ad in title

Sorin Cîmpeanu a precizat că profesorii care vor dori vor putea să se vaccineze anti-COVID-19 şi peste cifra de 60.000 anunţată iniţial, dar şi după data de 10 martie, când se va încheia campania pentru personalul din învăţământ.

Articolul precedentUPDATE: ISU Dolj: Incendiu la Spitalul de Psihiatrie din Craiova
Articolul următorOlanda: „Paşaport” digital pentru persoanele vaccinate anti-COVID -19 sau testate negativ la noul coronavirus