UPDATE: ISU Dolj: Incendiu la Spitalul de Psihiatrie din Craiova

0
142

UPDATE: Ministerul Sănătății informează că cele trei cadre medicale, care au suferit traumatisme ușoare la membrele inferioare, sunt în afara oricărui pericol și au fost internate la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Craiova.

UPDATE: Ministerul Sănătății a precizat, luni seară, că, din primele informații, incendiul de la Spitalul de Psihiatrie din Craiova ar fi fost provocat de un pacient.

„Din primele informații transmise Centrului Operativ pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Sănătății, incendiul s-a manifestat pe o suprafață de 20 mp și a fost lichidat. În urma incendiului, s-au înregistrat trei victime cadre medicale, care au suferit traumatisme la membrele inferioare prin cădere de la înălțime. Un pacient acuză cefalee. Victimele sunt conștiente și sunt transportate la spital”, informează Ministerul Sănătății.

„În total, 19 pacienți și opt cadre medicale au fost evacuate ori s-au autoevacuat. Aceștia vor rămâne în aceeași unitate sanitară într-o altă aripă a clădirii. Din primele date furnizate de conducerea unității spitalicești, incendiul ar fi fost provocat de un pacient”, potrivit sursei citate.

Știre inițială: Un incendiu a izbucnit, luni seară, la Spitalul de Psihiatrie din Craiova, iar 18 pacienţi şi cinci cadre medicale s-au autoevacuat, un alt pacient fiind scos de pompieri. Trei cadre medicale au fost transportate la spital cu fracturi, arată primele informaţii oferite de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Dolj.

„La fata locului au fost trimise doua subunități de interventie, Detasamentul 1 și 2 Pompieri Craiova cu șase autospeciale de lucru cu apă și spumă, două autospeciale de lucru la înălțime, o descarcerare grea și o ambulanță tip B”, informează ISU Dolj.

Potrivit sursei citate, „la sosirea echipajelor la locul intervenției, au fost găsit 18 pacienți și cinci cadre medicale autoevacuate, un pacient fiind evacuat de salvatori. Trei cadre medicale care au suferit fracturi au fost transportate la spital”.

Articolul precedentCoronavirus SUA: Persoanele vaccinate se pot întâlni fără mască, anunță CDC
Articolul următorMinistrul Cîmpeanu: Cadrele didactice se vor putea vaccina anti-COVID-19 în centre dedicate și după 10 martie