Obezitatea creste si riscul de cancer ovarian, potrivit unui studiu de amploare

0
30

Un raport al Institutului American pentru Studiul Cancerului (AICR) si Fondului Mondial pentru Studiul Cancerului (WCRF) a descoperit, pentru prima data, ca greutatea mai mare decat cea normala creste riscul de cancer ovarian.

Acesta se adauga altor tipuri de cancer deja legate de greutatea excesiva, precum cele de san, colorectal, endometrial, de esofag, renal, pancreatic si de vezicula biliara. Aproape 600.000 de americani sunt diagnosticati in total cu aceste tipuri de cancer, iar AICR estimeaza ca greutatea normala ar putea preveni unul din cinci cazuri.

Potrivit raportului, cresterea cu 5 puncte a indicelui de masa corporala sporeste cu 6% riscul de aparitie a cancerului ovarian. „Exista multe necunoscute referitoare la preventia cancerului ovarian”, a declarat Elisa Bandera, profesor asociat de epidemiologie la Institutul de Cancer din New Jersey si unul din autorii raportului, „dar acum le putem spune femeilor ca mentinerea unei greutati sanatoase le poate ajuta sa se protejeze impotriva acestei boli ucigatoare”.

Ad in title

225.000 de cazuri de cancer ovarian sunt diagnosticate anual in lume, incidenta fiind de 6,3 la suta de mii de locuitori. in Romania, cancerul ovarian este al cincilea ca frecventa la femei, iar incidenta este mai mare decat cea internationala: 9,4 cazuri la suta de mii de locuitori. in fiecare an, in tara noastra sunt raportate aproximativ 1.700 de noi cazuri noi de cancer ovarian. Aproape 1.000 de romance mor anual de aceasta boala.

Raportul dat publicitatii marti a rezultat din analiza a 25 de studii care s-au concentrat pe greutate si au inclus 4 milioane de femei.

Articolul precedentAu fost raportate primele protezari total endoscopice de valva aortica
Articolul următorPeste 90 de asistenti medicali au luat parte la Cursul C.O.M.B.A.T. Asist de la Craiova, 7 martie 2014