Peste 90 de asistenti medicali au luat parte la Cursul C.O.M.B.A.T. Asist de la Craiova, 7 martie 2014

0
46

Cursul National de Management al Bolnavului Hipertensiv – Actualitati in Diagnostic si Tratament – curs practic pentru asistenti medicali – C.O.M.B.A.T. Asist a inregistrat un nou succes. Peste 90 de asistenti medicali au participat la manifestarea organizata de Societatea Romana de Hipertensiune in data de 7 martie la Craiova.

Cu aceasta ocazie, asistentii medicali au avut acces la informatii practice privind managementul hipertensiunii arteriale si imbunatatirea ingrijirii pacientilor hipertensivi. Cursul C.O.M.B.A.T. Asist de la Craiova a fost structurat pe trei ateliere practice in cadrul carora au fost abordate teme importante in optimizarea ingrijirii persoanelor diagnosticate cu tensiune arteriala crescuta. Temele au variat de la definirea hipertensiunii arteriale si impactul acestei afectiuni la sfaturi practice privind noile tehnici de masurare a tensiunii, precum si identificarea particularitatilor familiei cu risc hipertensiv. De asemenea, asistentii medicali au primit informatii cu privire la factorii de risc implicati in patologia familiei cu risc de hipertensiune arteriala, dar si particularitatile acestei afectiuni la copii, adolescenti, gravida si lehuza.

Mai mult, Cursul C.O.M.B.A.T. Asist a cuprins si o sesiune dedicata comunicarii medic – asistent medical – pacient, in cadrul careia participantii la eveniment au impartasit fragmente din experienta lor cu boala.

Lucrarile din cadrul cursului C.O.M.B.A.T. Asist Craiova, au fost sustinute de dr. Valeria Herdea, dr. Cristian Sandulescu, as. Elena Paun, as. Aurelia Stancu.

Organizator stiintific: Societatea Romana de Hipertensiune
Management eveniment: Sanatatea Press Group

Articolul precedentObezitatea creste si riscul de cancer ovarian, potrivit unui studiu de amploare
Articolul următorAPMGR solicita Guvernului introducerea imediata a calculului diferentiat al taxei clawback