Obezitatea ar putea fi combatuta cu ajutorul unor celule imune care nu au fost cercetate pana in prezent

0
221

Oamenii de stiinta au descoperit ca un grup de celule imune, nedocumentate pana acum, care interactioneaza cu sistemul nervos, ar putea avea un rol cheie in privinta obezitatii. Specialistii considera ca descoperirea ar putea duce la dezvoltarea unor noi tratamente pentru obezitate.

Studiul a fost publicat in revista Nature Medicine. in cadrul lucrarii este explicat modul in care o legatura intre sistemul imunitar si sistemul nervos ar putea afecta defalcarea grasimilor.

Cercetarea a fost realizata pe soareci, iar specialistii au descoperit ca cei obezi aveau o cantitate mai mare din aceste celule, in tesutul adipos.

Potrivit cercetatorilor, descoperirea arata ca celulele nou documentate au un rol cheie in combaterea obezitatii prin reducerea noradrenalinei din tesutul adipos, substanta care blocheza procesul de reducere al grasimii din organism.

Obezitatea este o problema la nivel global, in prezent numarul obezilor fiind de cel putin doua ori mai mare decat in anul 1980. Potrivit datelor existente, in 2014, mai mult de 600 de milioane de oameni din lumea intreaga sufereau de obezitate. Numarul reprezinta 13% din totalul adultilor.

Specialistii atrag atentia ca o greutate peste medie si obezitatea sunt un pericol pentru sanatate, deoarece cresc sansele aparatiei mai multor afectiuni, intre care diabetul de tip 2, probleme cardiace si de circulatie, cancer si alte boli cronice.

Articolul precedentAstazi este Ziua Mondiala a Sanatatii Mintale. Aproximativ 5% dintre asiguratii CNAS figureaza cu retete pentru boli mintale
Articolul următorFebra, in primul trimestru de sarcina, ar putea produce malformatii ale inimii si fetei copilului