O ora de miscare pe saptamana poate preveni aparitia depresiei, sustin cercetatorii

0
59

Potrivit unui studiu realizat de o organizatie non-profit din Australia, indiferent de intensitatea sa, cel putin o ora de miscare pe saptamana poate preveni aparitia depresiei.

Studiul arata ca persoanele care nu fac miscare au cu 44% mai multe sanse sa cada prada depresiei decat cele care fac o ora, doua de sport pe saptamana.

Potrivit specialistilor, miscarea are un efect benefic asupra organismului, indiferent de gradul sau de intensitate.

Autorii studiului au ajuns la concluzia ca aproximativ 12% dintre cazurile de depresie ar fi putut fi prevenite, daca participantii la cercetare ar fi facut cel putin o ora de exercitii fizice pe saptamana.

„Nu stim cu exactitate de ce exercitiul are acest efect, dar credem ca se datoreaza impactului combinat al diferitelor beneficii fizice si sociale ale activitatii fizice”, spune coordonatorul studiului, prof. dr. Samuel Harvey.

Studiul a analizat datele a aproape 34 de miii de oameni, care au fost monitorizati timp de 11 ani, si a fost publicat in revista American Journal of Psychiatry.

Depresie este o afectiune des intalnita in randul populatiei din intreaga lume. Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), la nivel global, peste trei sute de milioane de oameni sufera de aceasta afectiune.

in Romania, aproximativ 5% din populatie sufera de depresie, indica datele OMS.

Articolul precedentAstazi incepe „Saptamana Neuropatei Diabetice”. Zeci de simpozioane vor avea loc in mai multe orase din Romania
Articolul următor40% dintre cazurile de cancer sunt asociate cu obezitatea, arata un studiu