Mersul regulat la sauna poate preveni hipertensiunea la barbati

0
251

O dieta sanatoasa, miscarea regulata si controlul greutatii sunt doar cateva dintre masurile care pot fi adoptate pentru prevenirea hipertensiunii. Un studiu nou realizat arata ca, alaturi de acestea, sauna ar putea fi si ea benefica.

Rezultatele cercetarii arata ca sauna regulata poate reduce pana la aproape jumatate riscul barbatilor de a dezvolta hipertensiune. Anual, aproximativ 7.5 milioane de oameni mor din cauza acestei afectiuni, atrage atentia Organizatia Mondiala a Sanatatii.

Pentru realizarea cercetarii specialistii au analizat datele a 1621 de barbati, cu varste cuprinse intre 42 si 60 de ani, cu risc de boli cardiovasculare. Ei au fost impartiti in trei grupe privind frecventa utilizarii saunei: o data pe saptamana, de doua-trei ori pe saptamana si de patru pana la 7 ori pe saptamana.

Pe timpul realizarii studiului, 251 dintre barbati au dezvoltat hipertensiune. in urma cercetarii, specialistii au descoperit ca persoanele care fac sauna de doua-trei ori pe saptamana prezinta un risc cu 24% mai mic de a dezvolte hipertensiune, iar in randul celor care se duc la sauna si mai des de atat, riscul este cu 46% mai mic.

Potrivit specialistilor, acest lucru se datoreaza faptului ca o temperatura ridicata a corpului provoaca dilatarea vaselor de sange, aspect ce poate duce la imbunatatirea circulatiei sanguine.

Studiul a fost publicat in revista American Journal of Hypertension.

Articolul precedentAstazi incepe „Saptamana Neuropatei Diabetice”. Zeci de simpozioane vor avea loc in mai multe orase din Romania
Articolul următor40% dintre cazurile de cancer sunt asociate cu obezitatea, arata un studiu