Societatea de Neuropatie Diabetica: „Este nevoie de o abordare integrata in managementul neuropatiei diabetice”

0
339

Gestionarea eficienta a neuropatiei diabetice necesita o abordare integrata a persoanelor care se confrunta cu aceasta complicatie grava a diabetului zaharat. Astfel, pe langa componenta terapeutica, asigurata de o echipa pluridisciplinara de ingrijire, componenta educationala reprezinta un element esential pentru un control optim al neuropatiei diabetice, spun specialistii din cadrul Societatii de Neuropatie Diabetica – Neurodiab.

Promovand acest concept in relatie cu managementul neuropatiei diabetice, Societatea de Neuropatie Diabetica se alatura ca partener al celei de-a doua editii a Congresului Pluridisciplinar, un proiect initiat de catre Organizatia Tinerilor Medici, care va avea loc in perioada 6-8 octombrie 2017, la Universitatea de Medicina si Farmacie „Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca.

„Neuropatia diabetica este o complicatie vasta, cu mecanisme complexe, iar pentru o gestionare eficienta este nevoie de o abordare integrata in managementul acestei afectiuni. Avem nevoie de o imagine de ansamblu a ceea ce inseamna persoana cu diabet zaharat si neuropatie diabetica, iar acest Congres Pluridisciplinar faciliteaza comunicarea si colaborarea, la aceeasi masa, a expertilor in diferite domenii medicale si nu numai.” a declarat prof. dr. Gabriela Radulian, Presedintele Societatii de Neuropatie Diabetica.

Astfel, in cadrul evenimentului va avea loc sesiunea „Neuropatia Diabetica si Piciorul Diabetic” sub coordonarea Societatii de Neuropatie Diabetica, moderata de catre asist. univ. dr. Georgeta Inceu – medic primar diabet, nutritie si boli metabolice.

Sesiunea se va desfasura vineri, 6 octombrie 2017, de la ora 11.20 si va ingloba trei teme, sustinute de catre doi medici rezidenti in diabet, nutritie si boli metabolice:

a· Noutati in managementul neuropatiei diabetice – Diagnostic si tratament – Dr. Diana Sima

a· Metode rapide si eficace de stratificare a riscului de ulceratii la pacientii cu diabet zaharat – Dr. Daniel Cosma

a· Podiatria – arta ingrijirii picioarelor – necesara oricarui sistem medical modern – Dr. Daniel Cosma

„Sprijinirea dezvoltarii profesionale a tinerilor specialisti din domeniul neuropatiei diabetice este una dintre prioritatile Societatii de Neuropatie Diabetica, iar prin implicarea in acest proiect ne propunem sa contribuim la consolidarea colaborarii intre tinerii medici din diferite specialitati, implicate in problematica neuropatiei diabetica, pentru a facilita o dezvoltare a cooperarii pluridisciplinare in domeniu”, a adaugat prof. dr. Gabriela Radulian, Presedintele Societatii de Neuropatie Diabetica.

Pe langa sesiunea stiintifica, in cadrul Congresului va fi organizat si un workshop dedicat examinarii specifice a piciorului, in procesul de diagnosticare a neuropatiei diabetice.

Congresul Pluridisciplinar 2017 va reuni tineri specialisti din domenii precum medicina, farmacie, nutritie, fiziokinetoterapie, drept, comunicare, mediere, psihologie, IT, in vederea dezbaterii unor subiecte legate de imbunatatirea calitatii actului medical si a procesului de Diagnostic, Tratament si Recuperare in Romania, cu accent pe inovatie si medicina viitorului.

Mai multe detalii despre proiectele Societatii de Neuropatie Diabetica – NeuroDiab, pe: www.neurodiab.org

PR&Comunicare: Sanatatea Press Group – Expertul tau in comunicare pe domeniul medical

Articolul precedentAstazi incepe „Saptamana Neuropatei Diabetice”. Zeci de simpozioane vor avea loc in mai multe orase din Romania
Articolul următor40% dintre cazurile de cancer sunt asociate cu obezitatea, arata un studiu