O noua structura SMURD a fost infiintata in data de 12 aprilie 2012 in judetul Teleorman. Tot in aceasta zi, in judetul Teleorman a fost inaugurat si dispeceratul integrat ambulanta-ISU.

Serviciul mobil de la Teleorman, aflat in structura ISU Teleorman si a unitatii de primiri urgente din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta, beneficiaza de cinci echipaje de prim ajutor si tot atatea ambulante achizitionate in 2011 de catre Ministerul Sanatatii.

a€œNu ne vom opri aici. Avem in vedere dezvoltarea structurilor de urgenta si in viitor, in special in pregatirea personalului medico- sanitar. Vom continua infiintarea punctelor de ambulanta si SMURD pentru a acoperi timpii de reactie. De asemenea, avem in vedere continuarea dezvoltarii activitatii aeriene de salvare. Anul acesta, in lunile iulie si septembrie, asteptam livrarea celor doua elicoptere pe care le-am achizitionat din totalul de sase contractate prin acord cadru”, a declarat ministrul Sanatatii, conf. univ. dr. Ladislau Ritli.

incepand din 12 aprilie 2012, toate judetele Romaniei beneficiaza de serviciile medicale de urgenta si de prim ajutor calificat ale structurilor Pompieri-SMURD, Teleorman fiind ultimul judet in care a devenit operationala o astfel de structura.

Pana la sfarsitul anului 2012 va fi infiintat cel de-al 5-lea punct de salvare aeriana la Craiova, in colaborare cu Inspectoratul General de Aviatie din cadrul M.A.I, dupa cele existente la Mures, Bucuresti, Iasi si Arad.

La nivel national functioneaza 664 de echipaje de urgenta in statiile de ambulanta si 229 in structurile Pompieri – SMURD.