O dieta bogata in Omega-6 poate reduce riscul aparitiei diabetului de tip 2

0
311

O dieta bogata in acizi grasi Omega-3, Omega-6 ar putea reduce riscul aparitiei diabetului 2 cu mai mult de o treime, arata un studiu efectuat recent.

La realizarea studiului au participat aproape 40 de mii de oameni din 10 tari, cu varste cuprinse intre 49 si 76 de ani, care nu sufereau de diabet de tip 2. in timpul monitorizarii, 4347 de persoane au dezvoltat aceasta afectiune.

Pe timpul cercetarii, specialistii au masurat nivelul din sange al acidului linoleic, principala forma de Omega-6 din organism. Astfel, ei au ajuns la concluzia ca persoanele care prezinta un nivel mai ridicat din acest compus au sanse cu 35% mai mici sa dezvolte diabetul de tip 2.

Studiul a fost realizat de Institutul pentru Sanatate Globala din Australia si a fost publicat in revista The Lancet Diabetes & Endocrinology.

Acizii grasi Omega-6 sunt considerati esentiali pentru sanatate. Ei ajuta nu doar functionarea creierului, dar au si un rol esential in cresterea parului, reglarea metabolismului si sanatatea oaselor. Deoarece corpul nu are capacitatea de a produce Omega-6, aceasta trebuie asimilata din anumite alimente precum nucile sau uleiul de floarea soarelui si de porumb.

Articolul precedent(P) Saptamana Neuropatiei Diabetice 2017
Articolul următorStudiu: Mai mult de jumatate dintre adultii romani sunt supraponderali si obezi