Cercetatorii au dezvoltat un compus care combate celulele canceroase, fara a le afecta si pe cele sanatoase

0
49

Oamenii de stiinta au dezvoltat o molecula care declanseaza autodistrugerea celulelor canceroase, fara a afecta si celulele sanatoase. Descoperirea a fost publicata in revista Cancer Cell.

Cercetatorii de la o universitate medicala din Statele Unite au testat noua molecula pe celule care provoaca leucemia mieloida acuta.

Ei ajuns la concluzia ca molecula induce o forma de „sinucidere”(apoptoza) a celulelor canceroase prezente in mostrele luate de la pacienti care sufera de leucemie mieloida acuta. Desi molecula a fost creata special pentru a combate acest tip de cancer, specialistii sustin ca ea ar putea combate si alte cancere.

„Speram ca acest compus se va dovedi mult mai eficient decat terapiile curente anti-cancer, cauzand auto-distrugerea directa a celulelor canceroase”, a explicat coordonatorul studiului, profesorul si biochimistul Evripidis Gavathiotis.

Molecula nou creata a fost testata pe soareci prin efectuarea unui transplant de celule leucemice mieloide umane la animale. Astfel, cercetatorii au descoperit ca, 43% dintre soarecii carora li s-a administrat molecula erau inca in viata la 60 de zile dupa tratament.

De asemenea, rezultatele au aratat ca ei nu prezentau nici un semn de toxicitate, molecula crutand celulele si tesuturile sanatoase.

Articolul precedent(P) Saptamana Neuropatiei Diabetice 2017
Articolul următorStudiu: Mai mult de jumatate dintre adultii romani sunt supraponderali si obezi