O campanie provaccinare inedita

0
47

Confruntate cu o intensificare a mişcarii antivaccin, autoritatile din capitala Rusiei au recurs la o campanie online in care figurile principale sunt vampiri insetaţi de sange, in incercarea de a sublinia importanţa imunizarii.
Departamentul de Sanatate al Moscovei a lansat saptamana aceasta pe internet un videoclip in care eroul este un vampir infricoşator, insoţit de fiica sa, care intreaba un medic daca aceasta poate bea in siguranţa sangele persoanelor nevaccinate.
Medicul ii atrage atentia ca ar fi bine sa nu bei sange deloc, dupa care subliniaza ca ar fi deosebit de periculos sa consumi hemoglobina unei persoane nevaccinate.
„Deci, de aceea unii parinţi sunt impotriva vaccinarii, pentru a ne impiedica sa le muşcam copiii?”, intreaba Dracula moscovit.
Videoclipul se incheie cu un apel la vaccinarea copiilor, in condiţiile in care, in Rusia, ca in alte ţari din Europa şi in Statele Unite, mişcarea antivaccin caştiga teren.
Mai mulţi oficiali moscoviţi au cerut joi ca vaccinarea sa devina obligatorie.
Organizaţia Mondiala a Sanataţii (OMS) şi Programul Naţiunilor Unite pentru Copii (Unicef) au avertizat in iulie ca rata vaccinarilor este in scadere in intreaga lume, in special impotriva rujeolei.
Rusia şi alte trei foste republici sovietice – Ucraina, Kazahstan şi Georgia – au totalizat 78% din cazurile de rujeola in primul semestru al anului 2019.
Un studiu realizat anul trecut de Universitatea George Washington a constatat ca troli informatici ruşi se aflau in spatele unei campanii antivaccinare pe reţelele sociale din Statele Unite.

 

Articolul precedentComisia Europeana: Factorii de risc comportamentali constituie cauza a peste jumatate din totalul deceselor
Articolul următorAproape toti copiii de trei ani petrec mai mult timp in fata ecranelor decat recomanda OMS – studiu