Aproape toti copiii de trei ani petrec mai mult timp in fata ecranelor decat recomanda OMS – studiu

0
28

Aproape toti copiii de trei ani si majoritatea celor de doi ani inclusi intr-un studiu realizat in Canada petrec mai mult timp in fata ecranelor decat recomanda Organizatia Mondiala a Sanatatii. Unul dintre factorii asociati acestui fenomen il reprezinta si timpul mare petrecut de mame in fata tabletelor, smartphone-urilor sau televizoarelor.

Astfel, mamele unui numar de 3.600 de copii cu varste doi, respectiv trei ani, au fost intrebate, in perioada 2011-2014, cate ore petrec ele si cate petrec fiii si fiicele lor in fata ecranelor.

Autorii studiului au conchis ca 80% dintre copiii de doi ani si 95% dintre cei de trei ani stau mai mult de sapte ore pe saptamana in fata tabletelor, smartphone-urilor sau televizoarelor.

Ad in title

Recomandarea Organizatiei Mondiale a Sanatatii este de cel mult o ora pe zi.

Oamenii de stiinta studiaza impactul ecranelor asupra dezvoltarii copiilor, dar stabilirea unei relaţii cauza-efect este dificila. Mai exact, este greu de izolat numai efectul timpului petrecut in fata ecranului, pentru ca mulţi factori socio-economici şi culturali, mai mult sau mai puţin masurabili, trebuie luaţi in calcul in consumul de televiziune sau jocuri video.

Articolul precedentO campanie provaccinare inedita
Articolul următorSperante privind dezvoltarea unui vaccin anti-HIV eficient