Numarul deceselor cauzate de gripa a ajuns la 123

0
44

Numarul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 123, anunta Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului National de Sanatate Publica. Ultima victima este un barbat de 54 de ani din judetul Mures.

Potrivit Institutului National de Sanatate Publica, barbatul avea si alte probleme de sanatate si nu era vaccinat.

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) aminteste ca vaccinul antigripal este cea mai buna metoda de prevenire a gripei.

Specialistii de la OMS arata ca vaccinarea ar trebui sa fie facuta cu prioritate de catre persoanele in varsta, femeile insarcinate, copiii mici si persoanele cu afectiuni de sanatate, precum si de catre personalul medical, cei care sunt cei mai expusi la virusul gripal.

Anual, gripa sezoniera provoaca intre 291.000 si 650.000 de decese la nivel mondial, arata un studiu realizat recent de OMS. Datele analizate pe baza informatiilor stranse din 47 de tari arata ca numarul deceselor provocate de gripa depaseste estimarile anterioare, potrivit carora intre 250.000 si 500.000 de persoane ar muri anual din cauza gripei sezoniere.

Articolul precedent1500 de medici si 95 de asistenti medicali la Conferinta Nationala de Medicina Familiei, Editia a XIV-a
Articolul următorMinistrul Sanatatii: „Incepand cu 1 martie, medicii si asistentii medicali beneficiaza de salarizare la nivelul anului 2022”