1500 de medici si 95 de asistenti medicali la Conferinta Nationala de Medicina Familiei, Editia a XIV-a

0
313

La fel ca la editiile anterioare, in deschiderea evenimentului organizata o sesiune de cursuri pre-conferinta, creditate cu 4 puncte EMC, ce au avut ca teme: „Abordarea practica a pacientului cu sindrom coronarian acut: de la medicul de familie la cardiolog si inapoi”, „Insuficienta cardiaca” si „Urgente respiratorii pediatrice”.

O prezenta constanta la editiile din ultimii ani, Asociatia pentru Medicina Sexualitatii din Romania a gazduit, intr-o sesiune dedicate, prezentari despre disfunctia feminina, consecintele hipogonadismului masculin si reabilitarea sexualitatii dupa tratamentul oncologic.

Asociatia de Podiatrie a participat cu lucrari despre patologia piciorului diabetic si a beneficiat de prezenta unor prestigiosi lectori din tara si din strainatate (Dr. Kristien van Acker, Dr. David N. Dunning), care au subliniat, cu totii, importanta rolului medicului de familie in prevenirea amputatiilor la persoanele cu diabet.

Despre atitudinea chirurgicala in endometrioza si toracoscopia uniportala in cancerul pulmonar au vorbit invitatii din Turcia, Dr. Semih Halerseroglu si Dr. A. Taner Usta.

Numerosi alti lectori au fost prezenti in simpozioane, cu expuneri despre: implementarea diagnosticului genetic in practica medicala, actualitati in recuperarea post accident vascular cerebral, managementul pacientului cu boala arteriala periferica, bolile pneumococice, gripa, problematica si tratamentul actual al rinitei alergice, abordarea moderna a pacientilor cu patologie cardio – si cerebrovasculara, comunicarea medic-pacient, rolul modificarilor microbiotei in patologia tubului digestiv, sanatatea digitala s.a. Profesorul Dariusz Boruczkowski, specialist in transplantologie medulara si celule stem a abordat perspectivele europene in terapiile cu celule stem.

Conferinta Nationala de Medicina Familiei „Echilibrul delicat intre stiinta, arta si comunicare”, editia a XIV-a, s-a desfasurat in perioada 29 martie-1 aprilie 2018 la Bucuresti si a fost organizata de Asociatia Medicilor de Familie Bucuresti – Ilfov (AMF-B) sub egida Societatii Nationale de Medicina Familiei (SNMF).

Mai multe detalii despre acest subiect puteti gasi aici.

Articolul precedentDr. Kristien van Acker, D-Foot International: Nu avem dreptul doar de a accepta, trebuie sa luptam pentru a reduce amputatiile
Articolul următorNumarul deceselor cauzate de gripa a ajuns la 123