Numarul consumatorilor de droguri s-a dublat fata de anul 2000

0
195

Consumul de droguri in randul tinerilor a crescut cu 70% fata de anul 1999, iar fata de anul 2000, s-a dublat, a declarat intr-o conferinta de presa, presedintele Asociatiei pentru Siguranta Comunitara si Antidrog (ASCA), Gheorghe Comanescu.

Potrivit acestuia, tinerii consuma droguri pentru ca se plictisesc sau din dorinta de a fi pe plac grupului de prieteni, iar consumul de droguri este extrem de greu de controlat, chiar daca se fac eforturi pentru prevenirea si combaterea sa.
Gheorghe Comanescu a adaugat ca in urma efectuarii unor sondaje in scoli s-a constatat ca heroina, marijuana, hasisul si medicamentele tranchilizante sunt deja foarte cunoscute in lumea consumatorilor de droguri. Aproximativ 80% dintre cei chestionati au raspuns ca acestea sunt „droguri bune”, iar 50% au afirmat ca ecstasy, metadona si LSC-ul intra in categoria „drogurilor consumabile”.

Referitor la locurile de unde se pot achizitiona drogurile, presedintele ASCA a spus ca din raspunsurile celor chestionati a reiesit ca in proportie de 20-25% acestia isi procura drogurile din zona scolilor, a discotecilor, a cluburilor sau a internet-cafe-urilor, iar 10% au spus ca le procura din parcuri, de pe anumite strazi sau de la domiciliile unor dealeri.

”in prezent, problema dependentei de droguri reprezinta una dintre cele mai importante din societatea noastra, o problema vitala pentru viitorul copiilor si o metoda de evitare a realitatii. Din aceasta cauza, putem spune ca in lupta cu drogurile este esentiala vointa de a renunta, constientizarea dependentei, recunoasterea statutului de toxicoman si dorinta unei vieti independente, normale”, a afirmat presedintele ASCA.

Ziua Internationala de Lupta impotriva Traficului si Abuzului de Droguri, este marcata la 26 iunie, incepand din 1987, cand Adunarea Generala a ONU a hotarat ca acesta data sa fie un semn al deciziei de a spori eforturile si cooperarea, in vederea crearii unei societati internationale in care sa nu existe abuz de droguri.

Sursa: Agerpres

Articolul precedentŞtrandurile Capitalei, pregatite sa primeasca publicul
Articolul următorCancerul de prostata – Factori de risc – Partea I